Jucării contrafăcute şi nedeclarate în valoare de aproximativ 255 550 euro, reţinute de inspectorii vamali

În perioada 07-08 octombrie 2015, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au retinut diverse articole (jucării, jocuri construcţie, caiete de colorat ), susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi jucării diverse, nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 255 550 euro, ca urmare a controlului de specialitate efectuat asupra unor containere sosite din China pentru societăţi cu sediul în Ştefăneştii de Jos şi Haţeg.

 

În perioada 07-08 ocombrie 2015 , inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra a trei containere sosite din China pentru două societăţi cu sediul în Ştefăneştii de Jos şi Haţeg.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut peste 52.000 bucăţi jucării, jocuri de construcţii, caiete de colorat susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor DESPICABLE ME, MINIONI, FROZEN,DISNEY, SPIDERMAN, MY LITTLE PONY, cu o valoare de piaţă a bunurilor originale de aproximativ 252 382 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, în urma controlului fizic efectuat, inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării şi mărfuri nedeclarate constând în jucării pluş şi jocuri construcţie, în valoaretotalăde aproximativ 3 168 euro, sancţionând societatea importatoare cu amendă contravenţională în cuantum de 8 000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here