Joi, uverturi la opere celebre la Filarmonica Piteşti

681 views

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert de uverturi la opere celebre de Gioachino Rossini: Bărbierul din Sevilia, Italianca în Alger, Semiramide, Wilhelm Tell, Cenuşăreasa şi Coţofana hoaţă. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti revine dirijorul Florin Totan.

Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris. Este câştigătorul concursurilor internaţionale de gen din Austria şi Germania. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA, conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a. Totodată, maestrul Florin Totan predă în Spania, Italia, Portugalia, S.U.A., Brazilia, Anglia şi Franţa „Filozofia dirijorală şi muzicală a lui Sergiu Celibidache” în cadrul proiectului „In memoriam Sergiu Celibidache”.

Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.

Comments

comments