Joi se votează bugetul Piteștiului. Potrivit anunțului făcut de primarul Cristian Gentea în conferința de presă a instituției, după mai multe rânduri de dezbateri publice a fost realizată forma finală a proiectului de buget.

În afară de banii alocați pentru funcționarea orașului, de la curățenie, iluminat public, asistență socială, salarii și școli, au fost prevăzuți bani și pentru continuarea proiectelor, dar și pentru realizarea unor studii de oportunitate pentru noi proiecte. Liberalii, prin viceprimarul Gelu Tofan, vor cu tot dinadinsul să pornească proiectul unui spital municipal, în timp de USR, prin viceprimarul Mihai Mihăilescu, susține inițierea linie de tren ușor către Mioveni.

Potrivit primarului Gentea, acesta este de acord cu realizarea studiilor de oportunitate, pentru a se vedea clar în ce măsură cele două proiecte vor fi utile orașului și cum vor putea fi puse în practică.

Deși oficial se declară de acord cu proiectul de buget, viceprimarul liberal a spus doar “poate” și “să vedem” când a fost întrebat dacă grupul lor va vota “pentru”. Reprezentantul USR a declarat însă că vor vota cu siguranță în favoarea bugetului, așa cum este acum conceput.

Legat de construcția unui spital municipal, proiectul nu este decât un orgoliu politic al liberalilor pentru că un nou spital în Pitești nu poate primi de la Ministerul Sănătății mai mult de un număr de 5-10 paturi, conform legislației în vigoare. Dacă acest proiect ar fi însă pus în practică, unul din spitalele din Pitești, Pediatrie sau Urgențele ar trebui să-ți închidă porțile. Și atunci pentru ce ar folosi acest lucru?

Comments

comments

DISTRIBUIȚI