Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş şi Centrul Europe Direct Argeş vă invită joi, 12 noiembrie 2015, la ora 11.00, să participaţi la lucrările Simpozionului Naţional „Informare şi comunicare – motorul dezvoltării durabile”, care se va desfăşura la sala de conferinţe a bibliotecii.

Simpozionul se desfășoară cu ocazia împlinirii a 135 de ani de lectură publică în Pitești.

Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt Viorica Dăncilă – europarlamentar și  Simona Bucura-Oprescu – deputat în Parlamentul României.

Acest simpozion are loc în contextul Anului European al Dezvoltării, odată cu adoptarea „Declaraţiei de la Lyon” de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Biblioteci (IFLA), prin care se doreşte stabilirea unui acord internaţional care să recunoască faptul că accesul la informaţie şi abilităţile de utilizare eficientă a acesteia sunt obligatorii pentru dezvoltarea sustenabilă. În cadrul acestui simpozion se va aborda şi problema rolului şi locului bibliotecii publice în contextul erei informaţionale.
Necesitatea acestui demers rezultă din provocările societăţii actuale, în care crearea, transferul, stocarea şi regăsirea informaţiei relevante şi pertinente reprezintă o condiţie a competitivităţii acerbe impuse de societatea în care trăim.

Scopul acestui simpozion este acela de a pune în relaţie părţile interesate, dincolo de barierele regionale, culturale sau de alt tip, pentru a facilita comunicarea, schimbul de idei şi găsirea de soluţii inovatoare care pot fi adoptate.

În contextul simpozionului, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș organizează o expoziție de carte brâncovenească și râmniceană din colecțiile bibliotecii.

Comments

comments