Piteştiul va găzdui, între 8 şi 11 octombrie, a XV-a ediţie a Festivalului Elenismului din România, eveniment desfăşurat sub egida Ambasadei Republicii Elene la Bucureşti.

Ca în fiecare an, festivalul este punctul de întâlnire al tuturor grecilor şi descendenţilor de origine grească din ţară, anul trecut, la Iaşi, adunându-se peste 450 de persoane. La Piteşti vor fi prezenţi atât membrii conducerii Uniunii Elena cât şi invitaţi speciali din rândul politicienilor români. Festivalul Elenismului din Romania este iniţiat şi organizat de Uniunea Elenă din România şi cofinanţat de  Guvernul României.

Portul grecesc va putea fi admirat joi, în parada costumelor tradiţionale ce se va desfăşura pe traseul Piata Milea – Piaţa Primăriei Piteşti cu începere de la ora 16,30. La ora 17,30 va avea loc deschiderea oficială, urmată de un spectacol al comunităţii gazdă, cea piteşteană.

Dansurile greceşti pot fi urmărite vineri, în două zile de spectacole, de la 10,00 şi de la 17,00 şi sâmbătă de la ora 17,00. În ceea ce priveste festivalul acesta va beneficia de prezenţa ansamblurilor de dansuri greceşti ale comunităţilor elene din mai multe oraşe din România.

Invitat special va fi şi un ansamblu al Comunităţii Armene.

Comments

comments