Japonezii revin la Universitatea din Pitești. Aceştia sunt experţi în educaţie şi aduc la Piteşti modele de bună practică în domeniu

4,078 views

Vineri, 23 februarie 2018, ora 09.00, în Sala Senatului a Universității din Pitești va avea loc Simpozionul Științific Internațional româno-japonez organizat de către Universitatea din Pitești împreună cu Asociația Româno-Japoneză de Educație și Știință A.R.J.E.Ş., Consiliul Judeţean Argeș şi Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Întâlnirea cu experții japonezi în educație va constitui un bun prilej pentru extinderea oportunităților de cooperare dintre Universitatea din Pitești și universitățile japoneze și va avea ca obiectiv schimbul de experiență dintre școala japoneză și școala românească, discuțiile fiind orientate către identificarea bunelor practici educaționale japoneze care vor putea fi integrate în cadrul Universității din Pitești.

Profesorii din cadrul Fukui University of Technology și Kyoto Career College of Foreign Languages, Japonia vor prezenta modele de antreprenoriat, cultul muncii japonez şi valori care guvernează sistemul educaţional din “Ţara Soarelui Răsare’’, în ideea că acestea s-ar putea aplica şi în România cu succes.

Universitatea din Pitești colaborează în mod constant cu universități din Japonia, reprezentanții acestora fiind implicați, anual, în organizarea de evenimente comune.

Comments

comments