Jandarmii argeșeni la datorie! Weekend cu scandaluri. S-au dat amenzi

0
311

Rezultatele Jandarmeriei argeşene în weekend. După un sfârşit de săptămână bogat în misiuni pe întreg teritoriul judeţului nostru, jandarmii argeşeni au constatat trei infracţiuni şi au aplicat un număr de 14 sancţiuni contravenţionale.

Pe 16 septembrie, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au executat o acţiune punctuală, în zona comunelor Boţeşti şi Beleţi-Negreşti, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul tăierii, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 6000 lei, precum şi confiscarea materialului lemnos – 4,9 m3, conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Sâmbătă, 16 septembrie, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au executat o acţiune punctuală pe raza municipiului Piteşti pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun cu modificările şi completările ulterioare şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Tot, pe 16 septembrie, cu ocazia asigurării măsurilor de ordine publică la Zilele comunei Rucăr, jandarmii din cadrul Detaşamentului 7 Câmpulung, au intervenit pentru aplanarea unei altercaţii izbucnite pe fondul consumului de alcool între mai multe persoane de sex masculin, două persoane fiind conduse forţat la Secţia de Poliţie Rucăr, iar alte două persoane deplasându-se la secţia de poliţie, la solicitarea organelor de ordine. În urma incidentului, jandarmii au aplicat celor implicaţi 8 sancţiuni contravenţionale potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, mai exact 7 amenzi în valoare de 4600 lei şi un avertisment. De asemenea, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rucăr, împreună cu efectivele de jandarmi au întocmit documentele specifice de constatare faţă de cele 4 persoane implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Pe 17 septembrie, la acelaşi eveniment cultural-artistic, a izbucnit un scandal între 2 persoane, iar jandarmii din cadrul Detaşamentului 7 Câmpulung au intervenit şi le-au imobilizat, după care le-au condus la postul de poliţie, unde le-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru provocare, respectiv participare la scandal. Alte 2 persoane au încercat să împiedice jandarmii în luarea măsurilor. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional pentru împiedicarea organelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile, cu privire la legitimarea şi conducerea unei persoane la sediul de poliţie, proferare de injurii şi refuz de legitimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here