“€Jandarmeria pe înţelesul tuturor” a fost sloganul sub care azi, lucrătorii Jandarmeriei Argeş s-au întâlnit cu elevii Şcolii Gimnaziale “Ion Pillat” din Piteşti.

Cei mici au putut afla despre cum şi în ce situaţii jandarmii le pot deveni prieteni, ce comportamente trebuie să evite pentru a nu deveni subiectul intervenţiei acestora, ce repercusiuni pot avea faptele antisociale şi chiar cum pot ajunge, la rândul lor, jandarmi.

Alături de directorul adjunct Daian Ceauşu, în faţa copiilor s-a aflat lt.-col. Cristache Toculeţ –・ofiţer de prevenire, dar şi luptători din brigada specială a Jandarmeriei, precum şi mai mulţi dintre conductorii de câini împreună cu patrupedele pe care le dresează. Aceştia au realizat demonstraţii de intervenţie în situaţii reale cum ar fi prinderea unui hoţ de maşini dar şi demonstraţii de imobilizare a unor atacatori cu ajutorul a doi dintre câinii unităţii.

Cei mici au fost încântaţi de ceea ce au văzut şi nu au pierdut prilejul de a se apropia şi juca cu câinii, despre tocmai aflaseră că sunt adevăraţi eroi în misiuni de căutare de persoane sau rezolvarea de conflicte!

Comments

comments