Vineri, 3 aprilie 2015, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a participat la ceremonia de aniversare a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, prilej cu care conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Basarab I” Argeș a fost felicitată pentru întreaga activitatea depusă, zi de zi, în slujba cetățenilor din județ, președintele CJ oferind o plachetă aniversară și o diploma de excelență.

Cu această ocazie, Jandarmeria Argeș a organizat în Piața “V. Milea” o serie de manifestări specifice, precum prezentarea dotării şi a misiunilor instituţiei, a activităţi de prevenire a faptelor antisociale sau identificarea tinerilor care doresc să opteze pentru o carieră militară, dar și exerciții demonstrative prezentate de luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie.

La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, prin ordinul Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministru al Afacerilor Interne, au fost avansaţi înainte de termen cinci ofiţeri, iar prin ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, au fost avansaţi înainte de termen patru subofiţeri.

Misiunile principale ale Jandarmeriei Române sunt asigurarea și restabilirea ordinii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, intervenția în zonele afectate de calamități naturale, dar și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită și a demnitarilor români sau străini, aflați în țara noastră.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI