James P. Allison și Tasuku Honjo, doi savanţi care au descoperit o terapie de vindecare a cancerului sunt câştigătorii Premiului Nobel pentru Medicină din acest an.

Ei au descoperit cum pot vindeca această cumplită maladie prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar.

Noua descoperire poate salva viețile multor oameni ce suferă de această boală incurabilă. Găsirea unui remediu pentru vindecarea cancerului a devenit una dintre cele mai mari provocări din domeniul medical. James P. Allison a studiat o proteină ce funcționează precum o frână în cadrul sistemului imunitar. El a descoperit posibilitatea de a dezactiva această „frână” pentru a lăsa celulele sistemului imunitar să treacă la atac și să nimicească tumorile. Apoi acesta a reușit să dezvolte această descoperire într-un nou concept pe care el îl folosește pentru tratarea pacienților săi.

În paralel, Tasuku Honjo a descoperit o proteină printre celulele sistemului imunitar. După ce a studiat-o îndeaproape, el a realizat că și aceasta funcționează ca o frână, dar are un mecanism diferit de acționare. Terapiile ce s-au bazat pe noua sa descoperire s-au dovedit a fi extrem de eficiente.

Astfel, cei doi oameni de știință și-au unit forțele pentru a dezvoltat un studiu promițător, demn de laudă. Cei doi au obținut premiul Nobel pentru medicină datorită amplului lor studio și a muncii asidue în încercarea de a salva cât mai multe vieți.

Comments

comments