Iulie 2023, cea mai caldă lună din toate timpurile!

Este oficial! Luna iulie, cea mai caldă din istorie. Comunicatul a fost transmis luni, de reprezentanții programului Copernicus.

Potrivit datelor ONU, temperatura medie globală în medie pentru primele 23 de zile din iulie 2023, a fost de 16,95°C. Aceasta este cu mult peste 16,63°C înregistrate pentru întreaga lună iulie 2019, care este în prezent cea mai caldă lună.

Un nou record naţional de temperatură a fost atins în China, atunci când s-au înregistrat 52,2°C pe 16 iulie.

Franţa, Germania, Spania, Polonia, Italia şi Grecia au fost pârjolite de valul intens de căldură, iar în multe dintre aceste ţări au avut loc incendii de devastatoare de vegetaţie.

Rămâne de văzut dacă previziunile climatologilor se vor adeveri şi 2023 ar urma să devină cel mai cald an din istoria omenirii.

Vorbim de recorduri și ne așteptăm la noi recorduri! Dacă este vorba de aceste temperaturi care au adus valuri de căldură în America de Nord, în Europa de Sud, dar și în Asia.

Este vorba de o depășire a recordurilor, nu cu o valoare relativ mică, ci vorbim de valori cu însemnătate mult mai mare, ceea ce ne arată că avem de a face cu accelerarea încălzirii globale pentru că există un studiu recent care arată că toate aceste recorduri și valuri de căldură nu ar fi fost cu putință fără să avem contribuția semnalului încălzirii globale care aduce mai multă căldură în sistemul climatic și vapori de apă în același timp, din cauza emisiei gazelor cu efect de seră prin activitățile umane.

Anul acesta ar putea fi unul din cei mai calzi ani, nu este foarte sigur că ar putea depăși 2016, pentru că fenomenul El Nino este la început, în stadiul de dezvoltare, iar anul viitor va fi în stadiul matur și cu siguranță șansele să avem depășiri și mai mari ale temperaturii medii globale vor fi foarte mari.

Vorbim de necesitatea de a face față acestor fenomene extreme pentru că aceste creșteri pot fi gestionate mai ușor.

Dar încălzirea globală nu este uniformă, nici în spațiu nici în timp.

Avem regiuni cu furtuni puternice, în același timp avem regiuni învecinate cu valuri de căldură foarte puternice„, a spus Roxana Bojariu, climatolog, la Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.