Pe 14 iulie, poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat în municipiul Pitești, în zona cartierelor Craiovei și Prundu, pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Astfel, au fost verificate 21 de societăți comerciale și 12 mijloace de transport în comun. Au fost constatate nereguli în 5 din cele 21 de societăți comerciale controlate. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale.

Nu au fost constatate nereguli în cadrul controalelor efectuate în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală, mai ales în spațiile închise. (foto ilustrativ)

Comments

comments