ITM. Amenzi de peste 100.00 de lei pe șantierele de construcții din Argeș

În conformitate cu Programul cadru al Inspecției Muncii, pe parcursul trimestrelor I-IV din anul 2021, s-a desfășurat ,,Campania Națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor”.

”Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2020, precum și gravitatea acestora, Inspecția Muncii consideră că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile”, transmite Ion Samoilă, inspector șef al ITM Argeș.

La nivelul județului Argeș au fost efectuate 141 controale. Au fost aplicate 102 sancțiuni, din care 24 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 107.500 lei. Au fost dispuse 5 măsuri de sistare a activității la locul de muncă organizat (șantier) și oprire a echipamentelor de muncă din funcțiune. (foto ilustrativ)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here