Italia, ultima zi de lockdown la nivel național. Revine la împărțirea regiunilor pe coduri de culori. Astăzi este ultima zi de lockdown la nivel național, cu controale intensificate în parcuri și grădini publice, dar si pe străzi, pentru a bloca cetățenii să se deplaseze spre litoral sau la iarbă verde.

De mâine, Italia revine la împărtirea teritoriului în zone roșii și portocalii – cu risc de contaminare ridicat.

Numai clasificarea “galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare, dar pe moment nici o regiune nu reușete să se încadreze în această categorie.

Până la 30 aprilie, la sosire în Italia, călătorii – indiferent din ce stat european vin – trebuie să prezinte un test de diagnosticarea coronavirusului cu rezultat negativ, să rămână în izolare la domiciliu pentru 5 zile, după care să efectueze un alt test molecular.

Potrivit noului decret, vaccinarea devine obligatorie pentru personalul medical, însă păstrează deschise în zonele portocalii – începând de mâine – şcolile primare şi prevede totusi eventuale măsuri de relaxare înainte de sfârşitul lunii aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Comments

comments