Italia renunță la carantina impusă turiștilor străini, de la 15 mai. Italia relaxează de luni mai multe restricții după peste șase luni de regim sever anti-COVID, iar de la sfârșitul săptămânii guvernul renunță și la carantina impusă turiștilor străini.

Niciuna din regiunile italiene nu se mai află în zona roșie cu risc maxim de contaminare, însă cu aproape 8.300 de noi cazuri de COVID și 139 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore autoritățile îndeamnă la prudență.

Rămâne în vigoare izolarea de noapte între orele 22:00 și 5:00, şi nu se va renunţa la masca de protecţie afara în aer liber sau la respectarea distanţei de un metru între persoane, aşa cum aminteşte şi subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății Pierpaolo Sileri.

De la 15 mai, atunci când se va renunţa la carantina de 5 sau 10 zile, în funcție de statul din care vin, impusă turiştilor străini, toţi cetăţenii vaccinci cu ambele doze, cei care au avut COVID și s-au vindecat sau cei care vor prezenta un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore vor fi libere să se deplaseze și în regiunile considerate cu risc de contaminare mai ridicat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI