Italia a prelungit măsura carantinei pentru români. 14 zile în izolare! Decretul cu măsuri anticontaminare impus de guvernul de la Roma în prima parte a lunii trecute și care ar fi expirat duminică  a fost prelungit, cu mici modificări, până la 30 septembrie.

Astfel, românii care ajung în Italia sunt obligați în continuare să intre în carantină pentru două săptămâni.

Măsurile anticontaminare cu COVID-19 impuse de guvernul de la Roma la 10 august, care ar fi expirat tot duminică, au fost prelungite pentru alte 23 de zile, până la 30 septembrie.

Rămân în continuare obligatorii testele de diagnosticare a coronavirusului la sosirea în Italia pentru pasagerii din Croaţia, Grecia, Spania și Malta, iar pentru toți cei care au tranzitat sau sosesc din România și Bulgaria se impune carantina de două săptămâni.

Românii trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere și să ajungă la destinațiile finale din Italia numai în mijloace de transport private.

Nu este permisă în continuare intrarea cetățenilor din 14 state, printre care și Republica Moldova, Muntenegru și Serbia.

Discotecile și stadioanele rămân închise pentru public, la fel cum nu se renunță la obligativitatea de a purta măștile de protecție chiar și în aer liber, între orele 18:00 și 6:00 dimineața, și de a respecta distanțarea socială.

În schimb, mijloacele de transport în comun vor circula cu o capacitate de 80%, pentru a permite respectarea distanței.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI