ISU Argeş vă sfătuieşte: Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

539 views

Unele persoane superstiţioase consideră ziua de “Marţi 13” o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori “ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor.

Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – “un om informat este un om puternic”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată “ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul” având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

În acest an, activităţile dedicate acestei zile se vor desfăşura marţi, 13 septembrie şi coincid cu cele pentru Ziua Pompierilor din România, deci avem dublu motiv de sărbătoare și cunoaștere. Marţi, 13 septembrie,  sediile subunităților din județ îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare, dar și punctele de informare preventivă.

Nu uitați:
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Comments

comments