ISU Argeș a primit repartiția a doi tineri subofițeri și a cinci ambulanțe SMURD. Doi dintre cei 294 de absolvenți ai Școlii de Pompieri ,,Pavel Zăgănescu” Boldești – promoția septembrie 2019 au solicitat la repartiție câte un loc în familia pompierilor argeșeni.

Ei s-au prezentat, luni, pentru prima zi de muncă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș, punctuali, aranjați ”la patru ace”, plini de viață și cu o dorință: să-și pună amprenta în activitatea de salvator.

„€I-am primit cu bucurie în familia noastră, iar atitudinea dânșilor ne face să avem așteptări mari pentru viitor, așa că le urăm multă baftă și o carieră frumoasă.

Odată cu aceștia au venit și cinci ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat de tip B2, proiectate conform normelor europene, ce le vor înlocui pe cele vechi, la care încep să apară probleme tehnice, datorită folosirii intense în zecile de mii de intervenții din ultimii 5 ani” a anunţat conducerea ISU Argeş.

Acestea au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea Sud Muntenia”.

Ambulanțele marca Volkswagen, cu o valoare unitară de aproape 410 000 de lei, sunt destinate să asigure intervenţia cu maximă operativitate, atât în scopul asigurării supravieţuirii victimelor accidentelor sau ale altor situații de urgență, precum si pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă, care includ una sau mai multe persoane a cărora viață sau starea de sănătate le sunt puse în pericol, ca urmare a accidentelor rutiere, afecţiunilor cardiace, afecţiunilor respiratorii, intoxicaţii, arsuri sau a altor situaţii care pot pune viaţa în pericol.

Autospecialele vor fi date în folosință imediat după întocmirea documentelor necesare introducerii în intervenție.

Comments

comments