ÎPS Calinic dă … medicina jos din pod! Toţi preoţii şi preotesele din Argeş vor urma cursuri de asistenţi medicali

0
240

Arhiepiscop Calinic: “Nu mai trebuie să stăm cu “mâna întinsă” la Salvare, iar atunci când în timpul unei slujbe îi vine rău unui enoriaş, preotul să pună mâna pe trusa medicală şi să-i acorde primul ajutor”.

Pentru anul 2016, conducerea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului vrea ca toţi preoţii, dar şi preotesele, de pe raza judeţului Argeş, să urmeze cursuri de asistenţi medicali. Ideea care îi aparţine chiar Arhiepiscopului Calinic nu vrea să îi transforme pe preoţi şi preotese în “moaşe comunale”, ci în asistenţi generalişti cu acte în regulă.

După cum ne-a declarat ÎPS Calinic, din această toamnă, în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniţa Filoteia, din cadrul Universităţii Piteşti, se va crea o secţie specială de asistenţă medicală. “Ne dorim ca toţi preoţii şi preotesele, sub 50 de ani, să urmeze cursurile de asistenţi medicali şi să ofere în parohiile pe care le păstoresc un ajutor medical autorizat. Pentru că o tensiune ştiu şi eu să iau… Şi pentru ca preoţii şi preotesele să nu creadă că eu dau doar ordine, din toamnă mă voi înscrie personal la aceste cursuri şi cu ghiozdanul în spate voi merge la facultate. Nu mai trebuie să stăm cu “mâna întinsă” la Salvare, iar atunci când în timpul unei slujbe îi vine rău unui enoriaş, preotul să pună mâna pe trusa medicală şi să-i acorde primul ajutor. Atât cât îi va permite specializarea”, ne-a declarat ÎPS Calinic.

În ce le priveşte pe preotesele prinse în acest proiect, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului ne-a declarat: “Sunt sate izolate, unde o ambulanţă poate ajunge mult prea târziu, mai ales iarnă. Tocmai de aceea o preoteasă cu studii de specialitate ar putea interveni şi chiar salva viaţa unui enoriaş până la sosirea unui medic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here