Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, alături de cele mai înalte fețe bisericești din România

Adunarea Națională Bisericească (ANB) s-a întrunit miercuri, 28 februarie 2024, sub președinția Patriarhului Daniel.

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești a fost deschisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Aula „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, iar alături de cele mai înalte fețe bisericești din România s-a aflat și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și liderul PSD Argeș.

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale.

Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei Eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

Argeșul este reprezentat de Ion Mînzînă – președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean, academicianul Gheorghe Păun și preotul Ciprian Vuțan.

„Vă mulțumim pentru participare, pentru lucrările pe comisii, pentru raportare și trebuie să scoatem în evidență faptul că adevărata bucurie creștină este bucuria rodirii. Atunci când vezi ajutorul lui Dumnezeu dat celor care și-au pus nădejdea în El și au cooperat cu cei din jur, singura și adevărata bucurie este aceea a rodirii. Ai primit în dar, ai multiplicat cu osteneală ca în Pilda înmulțirii talanților. Așa avem și în țară și în jurul țării și în diaspora română occidentală. A contat foarte mult înmulțirea darurilor pe care le-am primit de la bo­tez, de la părinți, de la duhovnici și de la pri­eteni și așa avem bucuria darurilor în­mul­țite”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.