Ion Mînzînă: Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanță de urgență!

Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș:Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanță de urgență!

Doar prin lege adoptată în Parlament se poate impune accesul condiționat în restaurante sau la evenimente!

PSD susține ferm că țara nu mai poate fi închisă ca în starea de urgență și că situația actuală – creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri, a cazurilor de la ATI – impune măsuri serioase de prevenție și control. Însă deciziile care le impun trebuie să fie adecvate și mai ales DEPLIN LEGALE.

Impunerea certificatului verde prin HG reprezintă un abuz care va provoca haos și va aduce și mai multă neîncredere publică.

Curtea Constituțională a statuat în mai multe decizii că orice măsuri care afectează drepturi și libertăți fundamentale nu se pot lua decât prin lege adoptată-n Parlament.
Soluția corectă este proiect de lege dezbătut și adoptat în Parlament! Doar astfel măsurile propuse ar putea trece testul discriminării.

Guvernul știa demult că România trebuie să fie în acord cu realitatea europeană în privința certificatului verde, dar în loc să pregătească, să prezinte public și să promoveze din timp în Parlament actul normativ necesar, a pierdut ultimele trei luni cu campanii electorale absurde care n-au nicio legătură cu problemele oamenilor!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here