Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional, acuzat de corupție de actorul Mihai Călin

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional, acuzat de corupție de actorul Mihai Călin. În timp ce Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR, Dan Barna, dă lecţii de etică, tatăl său, Ion Caramitru, este acuzat din nou de corupţie de către actorul Mihai Călin.

Acesta dezvăluie, printr-o scrisoare publică, faptul că mai mult de jumătate din spectacole sunt regizate chiar de Ion Caramitru, care îşi ia zecuiala din încasări. Mai mult, managerul este acuzat că a încercat să îi intimideze pe actorii care au semnalat abuzurile Ministerului Culturii, instituţie care de altfel a deschis o anchteă în acest caz încă din luna iunie.

Actorul Mihai Călin îl acuză pe directorul TNB, Ion Caramitru, că a profită de poziţia de conducere pentru a încasa sume mari din banii instituţiei pe care o conduce.

€Vă felicit pentru frumoasa carieră de regizor de teatru care a „explodat” de la vârsta de 63 de ani, cand aţi devenit director. Nu am întalnit un director care sa profite atât de mult de funcţia sa în propriul interes, mediatic şi mai ales financiar. Ştiu, o tot spuneţi, legea vă permite. În 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentaţii, 65 sunt regizate şi/sau jucate de dvs. Asta în timp ce spectacole precum „Vizita”, „Regele Lear”, ‘Livada de vişini”, „No man’s land”, „Romeo şi Julieta” sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, după ce aţi cheltuit pe producţie 800 -900 de mii de RON la fiecare” a scris Mihai Călin pe Facebook.

În scrisoarea deschisă adresată de către actorul Mihai Călin directorului Teatrului Naţional, acesta îl acuză pe Ion Caramitru că a convocat adunarea salariaţilor special pentru a-i pune cu spatele la zid pe cei care au dezvăluit modul dictatorial în care conduce instituţia.

„€Aţi adunat sute de oameni cu scopul principal de a „înfiera” 2 actori, Marius Manole şi cu mine, care în calitate de lideri ai Sindicatului actorilor din TNB şi-au „permis” să trimită, în primăvară, un memoriu Ministerului Culturii, în care menţionau o serie de probleme, şi mai ales lipsa totală de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Aţi confiscat, în mare parte, TNB. Nu aveţi vârsta de pensionare, nu există concurs deschis şi băgaţi în buzunar 10% din încasarile nete pe fiecare reprezentaţie a unui spectacol regizat de dvs”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here