Iohannis vrea anticipate. „Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11”

Iohannis vrea anticipate. „Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11”.  Președintele Klaus Iohannis a ieşit la declaraţii la doar o oră după ce Guvernul Viorica Dăncilă a căzut în Parlament în urma moțiunii de cenzură a Opoziției.

Guvernul Dăncilă a căzut, 238 de parlamentari au votat „pentru”.

Iată principalele declarații.

Rezolvat. Astăzi a câștigat România. Azi, votul românilor dat pe 26 mai a fost iată, întrutotul şi pe deplin respectat. Căderea PSD e rezultatul firesc. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă. Odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.

Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură și pentru efortul de a găsi sprijin pentru reușita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern eșuat și derutat.

Românii au cerut căderea guvernului PSD. Românii au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea țării nostre de UE. Bilanțul de azi vorbește de la sine. Am reușit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime. Mă bucur că rațiunea a prevalat și la nivelul Parlamentului s-a conturat o opoziție care, în pofida viziunii și orientării politice diferite s-a implicat și a arătat că poate lucra impreună pentru a da jos acest guvern dezastruos.

Orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însenat pentru România o zi pierdută.

Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11, pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern. Voi asculta optiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar. Care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri, indiferent când se vor desfăura acestea.
Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității este, evident, intoarcerea cât mai rapidă la alegători. Adică alegeri anticipate. Acestea nu se pot face decât dacă există consens al formațiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor voi constata în ce măsură există acest consens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.