Iohannis va contesta în instanţă amenda primită de la CNCD. Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului va contesta în instanţă hotărârea de miercuri a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, de a amenda declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc, întrucât consideră că decizia este una profund politică.

Miercuri seară, premierul Ludovic Orban a declarat că a rămas „stupefiat” când a văzut decizia CNCD cu privire la preşedintele Klaus Iohannis, apreciind că „o majoritate PSD-UDMR” a luat o hotărâre care „nu are nicio legătură cu legea anti-discriminare”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră însă decizia corectă, pentru că, spune el, declaraţiile preşedintelui au însemnat o discriminare la adresa comunităţii etnice.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune chiar că preşedintele are obligaţia să-şi ceară scuze public pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

Marcel Ciolacu a fost direct vizat de mesajul lui Klaus Iohannis, incriminat de CNCD, declaraţii în care social-democraţii erau acuzaţi că “se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

Comments

comments