Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele și plajele. Fără declarație din această dată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că de la 1 iunie se deschid terasele şi se va putea merge la plajă. De asemenea, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasarea între localităţi.

Iată principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 
Am avut o ședință destul de lungă cu premierul și miniștri, am analizat situația înca re ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun.
Avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă, deci nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Deci, atenție!
Măsurile de relaxare: avem câteva vești pozitive: începând din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile.
De la 1 iunie se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale: mesele la cel puțin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație.

Competițiile sportive: se vor putea relua competițiile din 1 iunie pentru sporturile în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Se vor desfășura fără spectatori.

Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni. Evaluarea națională se va face începând din 15 iunie, apoi Bacalaureatul.
A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune a Evaluării Naționale pe 29 iunie
La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here