Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, luni, 17 octombrie, legea pentru modificarea finanţării activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Curtea de Conturi va putea controla acum, alături de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), veniturile şi cheltuielile partidelor politice.

Conform legii, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor, în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către AEP. În cazul efectuării acestui control de către Curtea de Conturi, termenele pentru rambursarea cheltuielilor se prelungesc cu 30 de zile.

În materialele electorale publicate în presa scrisă vor exista elemente de identificare a competitorilor electorali. Declaraţiile cu privire la elemente de campanie on-line, în vederea decontării sumelor, nu se vor face pe parcursul campaniei de fiecare dată când există o publicitate online, ci va fi o singură declaraţie centralizatoare, la sfârşitul campaniei electorale, în termen de 30 de zile de la data încheierii campaniei, mai prevede legea.

Comments

comments