Iohannis a anunțat oficial convocarea Referendumului pe Justiție pentru 26 mai. Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că referendumul pentru Justiție va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Iohannis nu a precizat care va fi întrebarea de pe buletinul de vot de la referendum, însă a adăugat că este dreptul suveran al cetățenilor să decidă dacă „corupția va deveni politică de stat” în România.

„Este atributul meu, ca președinte, să cer poporului să își exprime prin referendum, pe 26 mai, voința cu privire la probleme de interes național. Trebuie să lăsăm cetățenii să decidă, pentru că acești pesediști diletanți au pervertit semnificația votului pe care l-au primit și încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul lor interes.

În aceste condiții, este ilegitimă emiterea unei OUG în această materie înainte ca voința cetățenilor să fie exprimată la referendum. Votul este fundamentul democrației și sursa legitimității acțiunii oricărui om politic. De ce vă este frică de Referendum, domnilor pesediști? De ce amenințați că faceți secții separate de vot pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum? Încetați să guvernați doar în propriul vostru interes și întoarceți-vă către români!”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Comments

comments