Sâmbătă, 7 martie, în intervalul orar 12.00 – 13.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni va avea loc o scurtă demonstrație de mondioring canin, în preambulul evenimentului programat să se desfășoare în oraș în perioada 27-29 martie.

Acțiunea este organizată de Clubul de Ciobănești Belgieni și Olandezi România, membru al Asociației Chinologice Române, cu sprijinul Primăriei orașului Mioveni. Mondioringul este un sport canin de protecţie, recunoscut de Federaţia Chinologica Internaţională și presupune, ca şi disciplină sportivă, 3 nivele de dificultate fiecare cuprinzând 3 grupe de exerciţii: subordonare, săritură si muscătură. Nivelul 3 (cel mai dificil) presupune un număr de 17 exerciţii complexe, care trebuie executate fără întrerupere pe parcursul a aproximativ 45 minute.

În mondioring subordonarea reflectă funcționalitatea câinelui, săriturile testează capacitatea și aptitudinile câinelui, iar protecția evidențiază capacitatea extraordinară de control a câinelui.

Pentru mai multe detalii despre sporturile canine de performanță, cât și despre competiția națională “Cupa Mioveni”, administrația locală invită toți iubitorii de animale de companie, pe platoul din Centrul Civic Mioveni, mâine, 7 martie, de la ora 12.00.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI