Investiţiile proprii ale CJ Argeş vor fi, în 2018, „minimale”. Toţi banii vor intra în co-finanţările proiectelor europene, guvernamentale şi locale

1,200 views

Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a declarat astăzi că investiţiile instituţiilor subordonate pentru anul în curs vor fi “de supravieţuire”, “minimale”, deoarece fondurile sunt limitate.

În schimb, Consiliul Judeţean va aloca cea mai mare parte a resurselor pentru co-finanţarea proiectelor ce se vor realiza din fonduri europene şi programul Naţional de Dezvoltare Locală finanţat de Guvern. De asemenea, consiliul va finanţa şi lucrări ale autorităţilor publice locale. În ce priveşte investiţiile proprii, prioritate vor avea proiectele deja începute.

În ce priveşte bugetul de funcţionare, preşedintele Dan Manu a dat afirmat că acesta este asigurat în mare parte şi nu vor fi probleme în acest an. Conducerea Consiliului Judeţean a făcut demersuri la Guvern pentru a i se permite să folosească o parte din excedentul anului trecut pentru bugetul de funcţionare, aşteptând însă în continuare un răspuns (conform legii, excedentul nu se poate folosi decât pentru investiţii).

Comments

comments