Investițiile autorităților locale în școlile piteștene depășesc 25 de milioane de lei

Investițiile autorităților locale în școlile piteștene depășesc 25 de milioane de lei. Potrivit primarului Cristian Gentea, în acest moment, în multe dintre unitățile școlare din oraș sunt în derulare proiecte de investiții ce reprezintă reparații curente, reabilitări de infrastructură și îmbunătățiri ale condițiilor oferite elevilor.

Acestea sunt finanțate atât din bugetul local cât și pe fonduri guvernamentale sau chiar europene.

Investiții din bugetul local:

  • Reabilitare termică și reparații capitale cămin școlar Liceul cu program sportiv Viitorul
  • Instalație termică interioară și racordare la sistemul centralizat de distribuție energie termică, Corp B, Școala Gimnazială Ion Minulescu
  • Construire gard Școala Gimnazială Traian
  • Reabilitare interioară și antifonare sală sport Școala Gimnazială Negru Vodă
  • Reparații capitale pardoseală sala de sport Școala Gimnazială Marin Preda
  • Lucrări reabilitare sala sposrt Colegiul Odobescu

În luna august a fost finalizată etapa I a lucrărilor de raparații curente la unitățile de învățământ în valoare de 826.861,83 lei

În SICAP se află în derulare procedura de atribuire a contractelor de reparații curente pentru 17 unități școlare, cu termen de depunere 2 septembrie 2021. Acestea au valoare de proiectare de 146.741 lei iar cea totală de 2.781.828,64 lei.  Lucrările fac parte fin etapa a doua de reparații și vor fi executate de comun acord cu directorii școlilor.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții sunt finanțate săli de sport pentru Liceul cu Program Sportiv Viitorul, Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Tudor Arghezi, Școala Gimnazială Adrian Păunescu, Școala Gimnazială Tudor Musatescu, Colegiul național Zinca Golescu, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și mai multe baze sportive precum și construirea unei grădinițe cu program prelungit la Școala Gimnazială Mircea Eliade.

Reabilitarea Colegiului Zinca Golescu se face prin fonduri alocate prin PNDL II iar prin Programul Operațional Regional sunt finanțate următoarele lucrări: Reabilitare termică clădire Grădinița Castelul Fermecat, reabilitarea și modernizarea grădiniței Primi pași, extinderea spațiilor de învățământ și administrative șa grădinița Aripi deschise, mansardarea corpului A al grădiniței Căsuța povestilor și reabilitarea și modenizarea Colegiului Armand Călinescu.

Totalul fondurilor investite din bugetul local se ridică la 25.232.452,22 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.