Dispensarul uman, şcolile şi drumurile sunt principalele obiective de care autorităţile publice din Stolnici conduse de primarul Sevastian Pupăză-Roşu s-au ocupat cu precădere la cest început de toamnă.

Pentru a începe anul şcolar în condiţii bune, au fost realizate două ucrări în vederea creșterii gradului de confort și siguranță al elevilor: la Școala Gimnazială ”戮onstantin Bălăceanu”・Stolnici se află în curs de amenajare grupuri sanitare cu acces din interiorul școlii, o investiție derulată cu fonduri europene, prin AFIR, iar pe tronsonul școală-primărie este înlocuit gardul, deoarece cel vechi nu se mai încadra în parametrii de siguranță. Înlocuirea gardului este realizată de administrația locală cu fonduri proprii.

Tot în această toamnă se vor relua lucrările de afluire în zona podului peste râul Cotmeana, lucrare desfășurată cu finanțare locală.

Un ritm de lucru bun există şi la construcția dispensarului uman, proiect derulat cu fonduri de la Guvern prin PNDL. „朶-a turnat placa la parter, iar în curând muncitorii se vor apuca de zidărie. Constructorul promite că intrăm în iarnă cu clădirea ridicată și cu acoperișul pus, astfel încât să se poată lucra la interior. Anul viitor va fi gata și dispensarul uman din comuna Stolnici”・ afirmă primarul Sevastian Pupăză Roșu. Dispensarul va include cabinete de medicină de familie, o sală de tratamente, grupuri sanitare pentru medici și pacienți și va fi dotat cu aparatura necesară actului medical.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI