Românii votează medicii cu care se mândresc! Chirurgul argeșean Augustin Dima, nominalizat la categoria ”Medicina viitorului”. Are 38 de ani, dar a operat cât pentru o viață profesională plină. În țară și în afară, pentru că el crede că fiecare medic ar trebui să încerce ambele variante, pentru formarea sa profesională, dar și umană.
Chirurgul argeșean Augustin Dima este nominalizat în cadrul Galei Revistei CARIERE 2018 „Oameni care ne inspiră. România de mâine”, la categoria ”Medicina viitorului”. Îl puteți vota online aici http://www.gala-cariere.ro/vot/#btn_start
La categoria ”Medicina viitorului” sunt nominalizați medici tineri care inovează, care folosesc tehnologii inovatoare şi care, deși au făcut stagii de pregătire la școli înalte din străinătate, au ales să revină în România și să pună umărul la salvarea sistemului de sănătate autohton.
Dr. Augustin Dima – „The Good Doctor” de la Spitalul Militar Central
Maior Dr. Augustin Cătălin Dima este medic specialist Chirurgie Generală, Clinica Chirurgie 1, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila” București. Deși are doar 38 de ani, a operat cât pentru o viață profesională plină, în țară și în afară, pentru că el crede că fiecare medic ar trebui să încerce ambele variante.
Primii patru ani din rezidenţiat a profesat în ţară, următorii doi în spitale universitare şi centre de excelenţă din Strasbourg. În Franţa, a prin gustul pentru intervenţii chirurgicale experimentale, care rezolvă cazuri medicale altădată considerate inoperabile.
Remarcat pentru tenacitatea și rapiditatea cu care își însușea noile tehnici chirurgicale, a primit numeroase oferte de la clinici medicale de top, din străinătate. Le-a cântărit bine pe toate, a învățat cât alții în zece ani și s-a întors acasă, la pacienții lui români. Despre medicul chirurg Augustin Dima am auzit vorbindu-se printre oamenii care aveau prieteni ori rude care fususeră declarate „cazuri închise”. Adică fără speranță de vindecare. De regulă, pacienți diagnosticați cu cancer pancreatic, una dintre cele mai galopante forme de cancer, cu cele mai puține șanse de recuperare. Oameni disperați sau resemnați, refuzați de medici de renume din clinici de la noi sau din străinătate ca fiind inoperabili. Ei sunt cei care merg la doctorul Dima de la Spitalul Militar Central. (sursa: gala-cariere.ro)