Într-o singură zi, poliţiştii au prins 132 de şoferi băuţi şi 22 aflaţi sub influenţa stupefiantelor

Cu circa 400.000 de accidente rutiere în fiecare an, România conduce în topul țărilor europene la acest capitol. Multe dintre aceste accidente sunt soldate cu pagube materiale sau sunt marcate de tragedii – vătămări corporale și decese.

Accidentele rutiere grave soldate cu pierderi de vieţi omeneşti provocate de şoferi fără permis sau aflaţi sub influenţa drogurilor sau a băuturilor alcoolice s-au înmulţit în ultima perioadă, în ciuda faptului că legislaţia s-a înăsprit începând cu data de 13 iulie 2023, când a intrat în vigoare „Legea Anastasia”. Într-o singură zi, poliţiştii rutieri au identificat în trafic 132 de şoferi băuţi şi 22 de conducători auto aflaţi sub influenţa stupefiantelor. 

Şoferii care produc accidente rutiere mortale și nu deţin permis de conducere sau se află sub influenţa drogurilor ori sunt băuţi vor executa pedepsele doar în regim de detenţie, nemaiexistând posibilitatea „de a se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, potrivit Legii nr. 213 din 7 iulie 2023.

Şi cu toate acestea, din cele 840 de permise de conducere reţinute duminică, 20 august, la nivel naţional de către poliţiştii rutieri, 132 au fost pentru consum de alcool şi 22 pentru consum de droguri, după cum a informat ieri Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.