O poveste cutremurătoare cu unul dintre cei mai buni medici diabetologi din Argeș, șeful Secției Medicină Internă II de la Spitalul Județean de Urgență, Pitești. Medicul Costin Ștefan a aflat, întâmplător, că este pozitiv, a fost internat la Mioveni, iar, de ieri, se află la Institutul Matei Balș” din București.  

 Domnule doctor, cum ați aflat că sunteți infectat cu Covid 19?

Totul a început în data de 29 aprilie, după ce făcusem acel test RT – PCR, când am aflat că sunt pozitiv.Drept urmare, am fost internat la Spitalul din Mioveni. În primele două – trei zile, nu am avut niciun simptom, după care au început să apară dureri musculare, pierderea gustului și a mirosului, iar, în ultimele zile, a început și o tuse seacă.

Cum au fost primele zile de izolare în Spitalul de la Mioveni?

Ce să vă spun? Am urmat tratamentul prescris de medicii curanți, dar evoluția nu a fost una favorabilă. Starea mea s-a agravat, iar, în loc să meargă spre bine, s-a deteriorat.

Cum sunt condițiile de la spitalul din Mioveni?

Referitor la condițiile de la Mioveni, nu am ce să le reproșez. Condițiile au fost foarte bune, chiar extraordinar de bune.

De ce ați plecat la București, la Institutul “Matei Balș”?

Pentru că evoluția stării mele de sănătate nu a fost una favorabilă, s-a agravat, acesta fiind motivul pentru care am cerut să plec în București. Respiram mai greu, iar tusea devenise una seacă, destul de supărătoare.

Familia dumneavoastră în ce stare se află?

În momentul de față, familia mea este în izolare, se simt cu toții foarte bine și nu sunt probleme.

Aveți încredere că, la București, la “Matei Balș”, veți trece mai repede și mai sigur peste această problemă medicală?

Am încredere că, de aici, voi ajunge acasă, la familie și copii. Asta simt eu, în momentul de față.

De ce ați plecat, de la Mioveni, la Matei Balș? De ce v-ați temut?

Nu pot să vă răspund la această întrebare. Unii medici de acolo sunt colegii mei, chiar nu vă pot răspunde la această întrebare, cu tot respectul pentru ziarul dumneavoastră.

Contaminarea dumneavoastră se poate datora lipsei de echipament de la SPU Pitești?

Nu cred. Informațiile apărute în presă sunt greșite. Cel puțin, la nivelul Secției Medicală II din Spitalul Județean, a existat echipament corespunzător și nu am dus lipsă de nimic, iar personalul a fost instruit, a purtat echipament de protecție, deci nu au existat disfuncționalități în acest sens…

Unde credeți că ar fi breșa?

Nici eu nu știu cum am fost infectat. Tot timpul m-am protejat la maximum, dar asta este. Sincer, nu mă așteptam la așa ceva. Repet: nu aveam niciun simptom, iar, când am aflat vestea, nu mi-a venit să cred. După ședința Comandamentului de Urgență de la Spitalul Județean, am urcat în biroul meu să beau o cafea și atunci am primit telefonul care mi-a dat înfiorătoarea veste: că sunt pozitiv. Credeti-mă! În acel moment, nu aveam nimic, absolut nimic!

Domnule doctor, o ultimă întrebare: cum se simte un medic, tratat de un alt medic?

Nici eu nu am crezut că o să ajung în această situație. Acum, când vorbesc cu dumneavoastră, sunt cu masca de oxigen pe față, iar răspunsul la întrebare este următorul: toți suntem oameni…

Aș vrea să adaug că doctorul Dan Manu, Președintele Consiliului Județean Argeș, este omul care mi-a salvat viața. În cazul meu, nu a fost vorba de o reacție alergică, așa cum au declarat alții, ci chiar de o evoluție gravă a bolii, ce a necesitat, urgent, transferul într-un centru terțiar.

Comments

comments