Integrarea mobilă a cetățenilor europeni. 45 de delegați din șase țări au fost prezenți la Oarja

Săptămâna trecută, mai exact vineri, 24 septembrie, în comuna Oarja a avut loc un eveniment de talie internațională, la care au participat 45 de delegați din șase țări: România, Grecia, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Printre cei 45 de delegați s-au numărat primari și viceprimari, consilieri și personal administrativ.

Proiectul UNITED are drept scop: Integrarea mobilă a cetățenilor europeni, sub deviza: ”Unul pentru toți, toți pentru unul…”.

Proiectul UNITED își propune să consolideze includerea cetățenilor mobili ai UE și a familiilor acestora în viața politică și socială, să crească implicarea lor activă în procesele democratice.

Dreptul cetățenilor Uniunii Europene, precum și al membrilor familiilor lor, de a circula și de a locui în orice țară din UE, reprezintă una dintre cele patru libertăți fundamentale consacrate în legislația UE și o piatră de temelie a integrării europene.
În contextul pieței unice, libera circulație a lucrătorilor are efecte pozitive asupra economiilor și a piețelor forței de muncă.
Libera circulație a cetățenilor Uniunii Europene stimulează creșterea economică, oferindu-le cetățenilor posibilitatea de a călători, studia și lucra în străinătate, iar angajatorilor, posibilitatea de a recruta dintr-o bază mai largă de talente.
În concluzie, libera circulație constituie dreptul conferit de Tratatul UE pe care cetățenii îl apreciază cel mai mult și îl consideră a fi cel mai important rezultat obținut prin integrarea europeană. Acest drept este un element central al cetățeniei UE.
Cred că mulți dintre dumneavoastră veți fi de acord că 2020 a fost un an pe care am vrea să îl uităm cât mai repede, dar și un an de neuitat.
Am vrea, bineînțeles, să îl uităm din cauza pandemiei COVID 19.
A fost un an memorabil deoarece, în fața tragediei umane în plină desfășurare, țările UE au strâns rândurile, reușind cea mai mare mobilizare colectivă din istoria Uniunii.
Deci, Viitorul aparține Europei”, a declarat primarul comunei Oarja, Constantin Bîlea.

Pe parcursul acestui eveniment, delegația a făcut mai multe vizite la obiective turistice din județul Argeș, dar și la fabrica Yildiz Entegre din Oarja, cel mai mare investitor din comună.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here