Întâlniri dedicate femeilor despre combaterea violenței domestice, în Argeș, în perioada 22-23 ianuarie

546 views

Centrul FILIA organizează în județul Argeș o serie de întâlniri dedicate femeilor, în care acestea vor putea discuta cu Andreea Bragă, directoare executivă a Centrului FILIA, despre violența domestică și noile prevederi legislative. În cadrul evenimentelor, participantele își vor forma o imagine clară despre diferitele forme de violență împotriva femeilor, ce putem face atunci când ne confruntăm sau suntem martori la violență domestică, cui ne putem adresa, cum se obține ordinul de protecție emis de instanță și ce este ordinul de protecție provizoriu.

În România violența domestică este un fenomen extins și alarmant. 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener (FRA, 2015). În anul 2018 au fost înregistrate de poliție peste 35.000 de fapte din sfera violenței domestice. În fiecare săptămână este înregistrat un caz în care o femeie este violată de un membru de familie, iar la fiecare două zile este înregistrat un caz în care o minoră este agresată sexual sau supusă unui act sexual cu un adult din familie. 26% dintre omorurile înregistrare în anul 2017 au avut loc în familie (Rețeaua V.I.F, 2018).

Întâlnirile vor avea loc în perioada 22-23 ianuarie în județul Argeș, atât în orașul Pitești, cât și în comunele Merișani, Hârtiești și Vulturești. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații pot fi solicitate la numerele de telefon 0753023182 sau la adresa de email office@centrulfilia.ro

Despre organizatori: Centrul FILIA este o organizație feministă, activă de 18 ani care, prin activități de cercetare, advocacy și activism, sprijină respectarea drepturilor femeilor, reprezentarea intereselor diverse ale femeilor și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor (www.centrulfilia.ro).

Evenimentele au loc cu sprijinul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Primăriei comunei Merișani, Primăriei comunei Hârtiești, Primăriei comunei Vulturești.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului “Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Comments

comments