Vineri, 14 octombrie, la Consiliul Județean Argeș, a avut loc o întâlnire între reprezentanții managemetului Grupului CEZ în România și cei ai autorităților publice județene, respectiv președintele C.J. Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, prefectul județului, Cristian Soare, subprefectul Emilian Dragnea, respectiv viceprimarul Municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

Discuțiile au vizat, pe lângă prezentarea reciprocă, îmbunătățirea relațiilor cu consumatorii argeșeni, eficiența energetică, îmbunătățirea și extinderea rețelei de distribuție, simplificarea procedurilor privind facturarea și modificarea contractelor de furnizare a energiei electrice la consumatorii casnici, soluționarea cât mai rapidă a sesizărilor și reducerea timpilor de intervenție în situații de avarii, precum și extinderea serviciilor CEZ prin furnizarea de gaze naturale și investițiile CEZ în Argeș.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și-a exprimat intenția de a înființa, prin hotărâre de Consiliu, o comisie de negociere a condițiilor de furnizare a energiei electrice per ansamblu, pentru instituțiile subordonate, având în vedere că este vorba și de spitale, școli și unități medico-sociale, cu necesități speciale. Totodată, a mai ridicat problema fluctuațiilor de tensiune în rețea și a căderilor de curent, măsurile de prevenire a acestor situații și scurtarea timpului de intervenție.

Aplecarea conjugată a CEZ și a autorităților publice asupra solicitărilor comunităților locale și sprijinul CEZ în amenajarea unor parcuri industriale pe teritoriul județului și consultanță în domeniului auditului energetic la consumatorii aflați în subordinea C.J. Argeș au fost, de asemenea, punctate de conducerea C.J. Argeș.

La problemele ridicate, reprezentanții CEZ au punctat înlesnirea condițiilor de facturare, precum și punerea în funcțiune a unei linii telefonice directe, gratuite, la care clienții pot sesiza problemele întâmpinate, spre o soluționare cât mai rapidă. De asemenea, au făcut apel la reprezentanții autorităților publice locale, în vederea clarificării situației contractelor de furnizare a energiei electrice, respectiv sprijin din partea primăriilor în privința evidenței persoanelor decedate, titulare de contract, astfel încât actualilor beneficiari să le poată fi înlesnită procedura de contractare.

Începând cu luna noiembrie, CEZ România își va extinde serviciile, prin furnizarea de gaze naturale la consumatorii casnici, dorind să ofere un preț sub cel reglementat în prezent, cu scopul de a stimula concurența.

În privința investițiilor în județul Argeș pentru anul 2017, reprezentanții CEZ Distribuție au în vedere modernizarea stațiilor Mioveni și Vâlcele, a circa 40 de puncte de transformare, prin dotarea cu echipamente performante, extinderea releței electrice, implementarea proiectului SMART Transformation, de citire a contoarelor la distanță, respectiv conectarea/reconectarea clienților la distanță, și implicit creșterea gradului de calitate și reducerea timpilor de nealimentare a rețelelei electrice.

Concluzia acestei întâlniri a privit întărirea relațiilor dintre autorități și CEZ, transparența reciprocă și aplecarea asupra problemelor comunităților, punctual, în acest sens urmând să aibă loc întâlniri, în cadrul colegiilor prefecturale.

Comments

comments