Întâlnire bilaterală între ofițeri ai DGA și o delegație a Serviciului Național de Protecție din Ministerul de Interne din Ungaria

670 views

Activitate în cadrul Proiectului OLAF „Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere  pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei”! Întâlnire bilaterală între ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție și o delegație a Serviciului Național de Protecție din Ministerul de Interne din Ungaria. Activitățile din cadrul Proiectului OLAF/2016/D1/063 – Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere  pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei, finanţat prin Programul HERCULE III în domeniul Instruire Antifraudă, continuă la sediul Direcției Generale Anticorupție.

În perioada 10-12 aprilie, o delegatie a Serviciului Național de Protecție din Ministerul de Interne din Ungaria va avea mai multe runde de intalniri cu ofiteri ai DGA în scopul promovării schimbului de experienţă şi bune practici în lupta anticorupție şi a infracţiunilor conexe care afectează interesele financiare ale Uniunii, inclusiv combaterea contrabandei cu ţigări, precum și cu privire la evaluarea ricurilor în scopuri investigative, exemplificate prin studii de caz. Timp de trei zile, ofițerii DGA, atât din zona de prevenire, cât și de combatere a corupției, își vor prezenta experiența de activitate din aria de competență, întâlnirea având un caracter interactiv, de dialog, ofițerii ungari arătându-și interesul în obținerea cât mai multor detalii pe care să le poată valorifica în activitatea proprie ca model de bune practici. Activitățile de astăzi au fost deschise cu o întâlnire a conducerii DGA și a membrilor echipei de proiect cu ofițerii ungari.

Proiectul OLAF/2016/D1/063 – Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere  pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei are drept obiectiv principal stimularea, sprijinirea şi dezvoltarea cooperării transfrontaliere în lupta împotriva fraudei şi corupţiei care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, inclusiv combaterea contrabandei cu ţigări, prin schimb de experienţă și bune practici între autorităţile anticorupție ale țărilor vecine din sud – estul Europei, şi diseminarea de cunoştinţe, în special cu privire la o mai bună identificare a riscurilor în scopuri investigative. Un alt obiectiv al proiectului este reprezentat de crearea unei reţele comune de lucru între România, Bulgaria, Ungaria şi Ucraina, în vederea facilitării schimbului de informaţii, experienţă şi bune practici în lupta împotriva fraudei şi corupţiei. Totodată, prin intermediul activităților din proiect se are în vedere dezvoltarea de metode comune de lucru pentru prevenirea fraudei şi corupţiei şi promovarea unei mai bune diseminări a acestor metode în sud – estul Europei.

Comments

comments