Inspectoratul Şcolar a organizat programul pentru Grupele de excelență la Limba și literatura română

Inspectoratul Şcolar a organizat programul pentru Grupele de excelență la Limba și literatura română.

Inspectoratul Școlar Argeș derulează și în anul școlar 2018-2019 activitatea grupelor de excelență, care constituie o ilustrare a unuia dintre obiectivele esențiale ale IȘJ Argeș, acela de a elabora și implementa strategii și politici educative eficiente pentru asigurarea accesului la educație diferențiată al elevilor capabili de performanță.

Ca parte integrantă a programului, la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”- Structura Școala Gimnazială nr. 2, au debutat deja cursurile grupelor de excelență la disciplina limba și literatura română, pentru clasele de gimnaziu, zona Pitești, pentru anul școlar 2018-2019.

Prin constituirea acestor grupe de excelență, IȘJ Argeș și-a propus selecția, pregătirea și stimularea elevilor cu rezultate la olimpiadele școlare județene și naționale în anul școlar precedent, dorindu-se crearea premiselor și condițiilor unui învățământ de performanță. Cursurile și activitățile sunt în totalitate gratuite și se vor materializa în proiectarea și realizarea de activități didactice în concordanță cu programele olimpiadelor și concursurilor din calendarul Ministerului Educației Naționale. Activitățile se vor desfășura sâmbăta, pe durata întregului an școlar, și vor fi susținute, prin voluntariat, de cadre didactice din învățământul gimnazial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.