Inspecția Muncii a elaborat un GHID privind MUNCA LA DOMICILIU și TELEMUNCA

0
230

Inspecția Muncii a elaborat un GHID privind MUNCA LA DOMICILIU și  TELEMUNCA. Având în vedere Hotărârea nr. 52/5.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Inspecția Muncii a elaborat un ghid menit să îndrume angajatorii care își vor desfășura activitatea în regim de muncă la domiciliu/telemuncă sau prin aplicarea un program individualizat de muncă.

Ghidul este publicat pe site-ul Inspecției Muncii și poate fi consultat accesând: https://www.inspectiamuncii.ro/…/9e271cd3-1fd7-43bd…

Ghidul vine în sprijinul angajatorilor și conține explicații privind aplicarea și modalitatea de înregistrare în registrul general de evidență a salariaților în conformitate cu prevederile H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, a situațiilor în care activitatea se desfășoară prin:

– stabilirea unor programe individualizate de muncă;

– munca la domiciliu;

– telemuncă.

În implementarea acestor prevederi, angajatorii trebuie să aibă în vedere aplicarea tuturor măsurilor necesare respectării regulilor de diminuare a riscului de infectare cu virusul SARS-COV-2 pentru aceste categorii de lucrători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here