Inspecția Muncii a aplicat în cinci zile amenzi în valoare de peste 290.000 de euro. Un patron din Argeş, cercetat penal

0
221

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 – 8 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.306.500 de lei, adică 290.333 de euro.

Au fost depistate 99 de persoane care desfășurau activități fără forme legale.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 978.000 de lei din care 760.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală a unui angajator din județul Argeș. Au fost sancționați 310 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 328.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 52 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 678 angajatori în domeniu.

”Prin acțiunile inspectorilor de muncă vrem să creștem la nivelul așteptărilor pe care le are societatea de la o instituție cu atribuții de control. Rezultatele înregistrate ne arată că este nevoie de eforturi conjugate care să îmbine prevenția cu sancțiunile aplicate gradual, în funcție de prevederile legale. Controlul fiecărui angajator presupune informare și comunicare dar trebuie înțeles că toleranța este și rămâne zero față de încălcarea legii.” –Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here