Inspecția Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 457.000 de euro

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 27 iunie – 01 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 456.955 de euro, adică 2.056.300 de lei.

Au fost depistate 336 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 60 erau din Ialomița, 48 din Mureș, 38 din județul Brașov.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.545.300 de lei din care 930.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 13 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 342 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 511.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 62 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 6 opriri de echipamente și sistarea activității la 7 locuri de muncă.

”Toate acțiunile inspectorilor de muncă vor viza încălcarea legii din domeniul de competență. Ne aflăm în plin sezon estival, în construcții se muncește la intensitate maximă, expunerea lucrătorilor la riscuri este o realitate, numărul persoanelor depistate că muncesc fără forme legale este îngrijorător de mare, mai ales în județe mici, munca subdeclarată își face loc în toate sectoarele economice. Sunt aspecte care ne obligă la identificarea unor mijloace moderne cu care, prin prevenție și control să obținem rezultate benefice pentru siguranța lucrătorilor și aplicarea legislației muncii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here