INSP se contrazice cu Ministerul Sănătății. Elevii vor purta masca doar în pauze sau şi la ore?În ultimele zile, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii controversate legate de timpul în care elevii ar trebui să stea cu masca, atunci când vor începe şcoala.

Premierul Ludovic Orban a spus că elevii vor trebui să poarte mască de protecţie pe perioada de timp cât stau la şcoală, adică inclusiv la ore, în timp ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţine că masca nu este nevoie să fie purtată în tot acest interval, ci doar în pauze.

Potrivit secreatarului de stat Horațiu Moldovan, ministerul are acelaşi punct de vedere cu premierul, deci, este de așteptat, ca acesta să fie și decizia finală. “Fără doar şi poate, Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere cu prim-ministrul”, a afirmat, joi, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În ce priveşte posibilitatea introducerii de noi măsuri de siguranţă după finalul prelungirii stării de alertă, medicul Horaţiu Moldovan nu exclude nicio posibilitate.

“Nu avem în vedere să introducem noi restricţii după prelungirea stării de alertă, dar dacă situaţia epidemiologică se schimbă cu totul, orice măsură care se impune se va lua”, a precizat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Comments

comments