INSEMEX a terminat expertiza incendiului din Clubul Colectiv. Documentul va fi trimis Institutului Național de Expertiză Criminalistică

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani va trimite săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din Clubul Colectiv, din București.

În luna decembrie, într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia. Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General. Directorul INSEMEX, George Artur Găman, a afirmat în urmă cu câteva zile că draftul raportului numără câteva sute de pagini inclusiv anexele, concluziile urmând să fie prezentate de Parchetul General, cel care coordonează această anchetă.

Raportul de expertiză aparíne legal Parchetului General, instituția în cauză fiind singura în măsură să dea publicității rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here