Înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016 – 2017 încep la sfârşitul lunii februarie

900 views

Înscrierea pentru anul şcolar 2016 – 2017 la clasa pregătitoare va începe la sfârşitul lunii februarie, iar în perioada 23 februarie – 16 martie are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica.

În clasa pregătitoare sunt înscrişi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, iar la solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În clasa pregătitoare din învăţământul special sunt înscrişi copii cu cerinţe educaţionale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor legali sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copii cu cerinţe educaţionale speciale cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani la data începerii anului şcolar.

Înscrierile în clasa pregătitoare se desfăşoară în şcoli în perioada 29 februarie – 18 martie, între orele 8:00 – 20:00 de luni până vineri şi între orele 9:00 – 13:00 sâmbăta. Elevii înscrişi la şcoala de circumscripţie vor urma automat cursurile la această unitate şcolară. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inlusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2016 – 2017 sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvolatarea psihotică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Comments

comments