Şoferii ar putea să nu mai facă drumuri la Direcţia Permise şi să stea la cozi lungi, pentru că înmatriculările auto se vor face la RAR. Este vorba de un proiect de lege aflat la Senat care prevede că transferul activităţilor de înmatriculare trece în competenţa Ministerului Transporturilor, prin Registrul Auto Român (RAR), începând cu data de 1 ianuarie a anului următor publicării prezentei legi.

Din acea dată, RAR va fi desemnată ca autoritate competentă să facă înmatriculări, radieri şi eliberări ale autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor. “Schimbările vizate de această propunere legislativă vin in întâmpinarea eficientizării administraţiei din prisma înmatriculării şi înregistrării vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetăţeni eliminarea unor costuri nejustificate.

În condiţiile actuale, de pandemie, este esenţială reducerea birocratiei şi eliminarea unor drumuri pe care cetăţenii le efectuează către DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), urgentarea adoptării unor măsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum şi simplificarea acţiunilor administrative care privesc această activitate”, sustin iniţiatorii proiectului.

Actul s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2022.

Comments

comments