Cel mai bun produs alimentar din Europa în 2018 este o înghețată creată de trei studente de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor de la Galați. Produsul a fost premiat cu aur la Paris şi a fost creat de o echipa formata din trei studente , Ana Popa, Alina Chirila si Adelina Pricope, sub indrumarea profesorului Daniela Borda.

Făcută din zer, smântână, prune și gutui, deliciosul desert a cucerit juriul concursului international de la Paris şi a fost premiat cu 5.000 de euro și recunoașterea întregii Europe.

Cele trei studente au căutat mai bine de doi ani soluția perfectă pentru a obține o înghețată gustoasă din zerul de lapte.

Reţeta este una aparent simplă, însă procesele tehnologice rămân secretul specialiştilor. Îngheţata poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză şi apare, deocamdată, cu aromă de prune şi gutui. Este un produs cu eticheta curată, fără stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză. Şi soluţia de ambalare este una ecologică, aşa că preţul corect ar fi de aproximativ un euro la 100 de grame.

Pentru a participa la un concurs internațional, cum este cel de la Paris, orice produs alimentar trebuie să aibă și un ambalaj de calitate. Fetele s-au gândit și la asta. Ba chiar și-au imaginat și cum ar arăta un clip publicitar.

Înghețata pe care fetele au numit-o Woopie Ice a fost creată în laboratorul facultății.

O cutie cu înghețată costă un euro. Ar putea ajunge oricând în magazine dacă producătorii de înghețată vor decide că merită să investească într-un astfel de produs.

Comments

comments