Informare ANM: ploi însemnate cantitativ până sâmbătă. La munte va ninge!

686 views

Informare ANM: ploi însemnate cantitativ până sâmbătă. La munte va ninge! Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de vreme severă pentru județul Argeș – intensificări ale vântului cu rafale de 90 – 110 km/h, valabilă astăzi, miercuri, 20 noiembrie.

De asemenea, tot astăzi, ANM a emis o informare meteo, portivit căreia, începând de miercuri de la ora 18:00 până sâmbătă la ora 10:00, în județ vor fi ploi însemnate cantitativ, vremea se va răci, iar la munte vor fi ninsori.

Va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI