Inexplicabil! Un bărbat de 70 de ani, infectat cu coronavirus a treia oară în 6 luni. Este și vaccinat!

Inexplicabil! Un bărbat de 70 de ani, infectat cu coronavirus a treia oară în 6 luni. Este și vaccinat! Un bărbat de 70 de ani din judeţul Buzău s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19, în mai puţin de şase luni. Cazul său ar putea fi unic în țară!

Bărbatul este vaccinat cu două doze de ser anti-COVID Pfizer şi este internat acum în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

Bărbatul e la a treia infectare în mai puțin de o jumătate de an. Prima oară a avut o formă ușoară de boală, a doua oară, în toamnă, o formă medie, iar acum e într-o stare bună, prezentând o formă ușoară de COVID-19, potrivit medicului.

Singura explicație posibilă pe care o găsesc medicii în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi. Este un bărbat cu comorbidităţi, o hemopatie malignă, probabil că este cu omicron, are o formă uşoară fără afectare pulmonară. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut tot o formă uşoară. Anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan„, a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here