INEDIT. Curs de iconografie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii

1,109 views

La iniţiativa directoarei Elena Iagăr, din toamnă, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti va organiza un curs inedit, în premieră: Iconografie – pictură icoane ortodoxe.

Lector va fi doamna Camelia Munteanu, pictor iconograf, născută la Râşcani, în Republica Moldova. A studiat Arta murală la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti iar după ţările în care se află acum icoanele pictate de ea copiii pot învăţa geografia: Austria, Belgia, Canada, China, Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Statele Unite, Ungaria etc.

Artista pictează icoane pe lemn în tehnica tempera cu ou – o tehnică extrem de laborioasă. Cu discreţie şi talent, Camelia a devenit, în România, un pictor iconograf de referinţă. Iar dovezile în acest sens sunt icoanele pe care le-a pictat pentru Mănăstirea Stavropoleos din Bucureşti, pentru Biserica Ortodoxă Românească din Roma, Italia, sau Parohia Ortodoxă Română din Basel, Elveţia.

Cursul presupune: alegerea modelului, tehnici de realizare, alegerea materialelor, combinarea culorilor, aplicarea foiței de aur. Taxa este de 313 lei pe an și se achită integral la înscriere. Informații suplimentare la telefon: 0248.21.22.60.

Comments

comments