La iniţiativa directoarei Elena Iagăr, din toamnă, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti va organiza un curs inedit, în premieră: Iconografie – pictură icoane ortodoxe.

Lector va fi doamna Camelia Munteanu, pictor iconograf, născută la Râşcani, în Republica Moldova. A studiat Arta murală la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti iar după ţările în care se află acum icoanele pictate de ea copiii pot învăţa geografia: Austria, Belgia, Canada, China, Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Statele Unite, Ungaria etc.

Artista pictează icoane pe lemn în tehnica tempera cu ou – o tehnică extrem de laborioasă. Cu discreţie şi talent, Camelia a devenit, în România, un pictor iconograf de referinţă. Iar dovezile în acest sens sunt icoanele pe care le-a pictat pentru Mănăstirea Stavropoleos din Bucureşti, pentru Biserica Ortodoxă Românească din Roma, Italia, sau Parohia Ortodoxă Română din Basel, Elveţia.

Cursul presupune: alegerea modelului, tehnici de realizare, alegerea materialelor, combinarea culorilor, aplicarea foiței de aur. Taxa este de 313 lei pe an și se achită integral la înscriere. Informații suplimentare la telefon: 0248.21.22.60.

Comments

comments